– Vi har i etterkant hørt fra foreldre og lærere at serien har hatt en helt konkret effekt på å få mange ungdommer til å komme seg ut, sier produsent Sindre Kinderød.

Nå har Oppdrag Sognefjorden som ble vist på NRK i vinter blitt kåret til årets beste film på FjellfilmfestivalenTurtagrø.

Se de andre prisvinnerne nederst i artikkelen!

Oppdrag Sognefjorden - OPPDRAG SOGNEFJORDEN: Serien har fått ungdom til å oppdage naturen, mener produsenten bak serien som gikk på NRK i vinter. - Foto: Flash Studio /

OPPDRAG SOGNEFJORDEN: Serien har fått ungdom til å oppdage naturen, mener produsenten bak serien som gikk på NRK i vinter.

Foto: Flash Studio
Sindre Kinderød - PRISVINNER: Produsent Sindre Kinderød var en av prisvinnerne under Fjellfilmfestivalen på Turtagrø i helga. - Foto: Christer Gundersen/Fjellfilmfestivalen /

PRISVINNER: Produsent Sindre Kinderød var en av prisvinnerne under Fjellfilmfestivalen på Turtagrø i helga.

Foto: Christer Gundersen/Fjellfilmfestivalen

– Det er så rått at noen har vokna opp av dette! Det er faktisk enda råere enn vinne en pris, men jeg er svært overrasket og glad for å få denne prisen. Det er spesielt hyggelig at andre setter pris på vår lidenskap, sier Kinderød.

Ekstreme naturopplevelser

De sju episodene i serien tar en gjeng unge ekstremsportuøvere med seg på seilas og eventyr i den dramatiske naturen langs Sognefjorden. Mange seere fulgte serien og i vår fikk Kinderød og selskapet hans Flash Studio gå på røde løpere som nominerte under Gullruten.

– Hovedmålet med programmet var å ikke sette i bås, men få frem ekstreme naturopplevelser i sin helhet. Det er mer enn gærningene man ser på Youtube, forteller Kinderød til UT.no under Fjellfilmfestivalen.

Beste fjellkortfilm

– Filmen er en visuell fest, skriver juryen om den norske kortfilmen «Chimæra».

– Alt i denne filmen viser drømmen om bra pudder, fine hopp og fine skiopplevelser.

«Chimæra» av Sherpas Cinema kan du se i sin helhet her:

Amatørfilmvinner på «ørten» toppturer

Fjellfilmfestivalen har også et eget amatørfilmprogram. Av de 32 filmene som er med i år likte juryen «40 000 høgdemeter» av Håvard Gossé Bergseth aller best.

– Morsom historie som er dokumentert med humor og glimt i øyet, skriver Fjellfilmfestivalens jury om amatørfilmen som tar deg med til en rekke fjelltopper i Sør-Norge.

Filmen ser du her:

Beste internasjonale fjellfilm

Lou Holding er en klatrestjerne i verdensklasse som har brukt store deler av sitt voksne liv på den legendariske klippen El Cap. Filmen om hvordan han planlegger og klatrer en ny rute her er årets beste internasjonale fjellfilm.

Se en smakebit av filmen laget av Posing Productions her:

Mest nyskapende

Prisen for mest nyskapende fjellfilm fikk amerikanske «Eastern Rises» av Felt Soul Media. De tar oss med på et eventyr sammen med fluefiskere på tur i Russland.