Fellesnevneren for alle turene er at de går langs kvista løyper og innom åpne hytter i fjellet.

Og ja, så er det snakk om virkelig fine turer. Ikke gløm det! Turer du husker lenge. Kanskje turer du forteller barnebarna om en gang.

Breheimen, Jotunheimen og Skarvheimen

Den som er virkelig tøff kan ta turen gjennom de tre klassiske fjellområdene Breheimen, Jotunheimen og Skarvheimen.

Start er Sota Sæter og endepunkt Finse. Med store fjellopplevelser ventende i mellom.

Hardangervidda

Er du ikke lei av skilivet når du kommer til Finse, er det for all del bare å fortsette. Denne turen tar deg sør over Nord-Europas største høyfjellsplatå og ned til Rjukan.

En annen mulighet er å gå Hardangervidda på skrå. Fra Haugastøl øst på vidda til Tyssedal i vest tar deg seks dager om alt går som planlagt. Stort sett betjente hytter.

Eventuelt har du påskeklassikeren «Hardangervidda på langs». Det pleier å være en grunn til at enkelte turer får klassikerstempel!

Dovre, Rondane, Lillehammer

Fra Hjerkinn til Lillehammer er egentlig bare starten på en enda lenger tur helt fram til Hamar. Men for all del, den er lang nok. Og tar deg fra Dovre, gjennom Rondane og ned i fjellbjørkterrenget mot Lillehammer.

Med andre ord stø kurs sørover med sola i ansiktet.

Nord-Norge

Selv om det ikke er kvistet løyper i Nord-Norge er det ingenting i veien for å gå lange skiturer her nå på seinvinteren.

Variert fjellterreng og solide hytter finner du for eksempel i:

Sylan

Ei uke i Sylan byr på betjente hytter, variert terreng og god merking. Pluss badstue over på svensk side av grensa!

Ryfylkeheiane

Turen fra Suldal til Sirdal tar deg gjennom hjertet av Ryfylkeheiane. Her er tett mellom hyttene, så dette klarer også de små tøffingene!

En lenger variant gjennom Ryfylkeheiane starter oppe ved Haukeliseter og går sørover i ti dager ned til Ådneram. En skikkelig langtur:

Blefjell og Vegglifjell

Denne turen fra Hardangervidda og ned til Kongsberg er en langtur av det trivelige slaget med en fin blanding av høyfjell og skogsterreng. Turen kan og forlenges både nordover mot Hardangervidda eller sørover forbi Kongsberg.


Det er ikke rapportert om problemer med skiføret i noen av områdene der disse turene går.