Personvernerklæring for UT.no

For å kunne bruke noen av tjenestene på UT.no må du gi oss tilgang til opplysninger om deg. I denne personvernerklæringen kan du lese hvordan vi samler inn og behandler dine personopplysninger.

UT.no er en tjeneste fra Den Norske Turistforening («DNT»), i samarbeid med Statskog og Friluftsrådenes Landsforbund. Den Norske Turistforening er en medlemsorganisasjon registrert i Brønnøysundregistrene med organisasjonsnummer: NO 979 469 241. DNT er behandlingsansvarlig for håndteringen av personopplysninger som samles inn når du bruker UT.no. Vi følger det til enhver tid gjeldende personvernsregelverk i vår behandling av dine personopplysninger.

Opprette brukerkonto («DNT-bruker»)

For å kunne bruke noen av tjenestene på UT.no må du opprette en brukerkonto (kalt «DNT-bruker»).

Du trenger ikke være medlem i DNT for å opprette en brukerkonto eller for å bruke tjenestene på UT.no. Det er også helt gratis å opprette brukerkonto. For ikke-medlemmer ber vi om navn og e-postadresse når du oppretter en konto. DNT bruker ikke disse opplysningene til annet enn de tjenestene du har registrert deg for og for å kunne kommunisere med deg om disse, så fremt du ikke har gitt oss samtykke til annet.

Hvis du er medlem i DNT vil brukerkontoen være tilknyttet ditt medlemskap og dine personopplysninger som er registrert i vårt medlemsregister, dersom du oppgir medlemsnummeret ditt ved registrering av kontoen.

Når du oppretter en brukerkonto må du velge et passord som du bruker for pålogging senere. Dette passordet er kryptert og kan ikke leses av andre.

Les mer om hvordan DNT håndterer og behandler dine personopplysninger i DNTs personvernerklæring på dnt.no

Bruk av UT.no

I tillegg til dine personopplysninger tilknyttet brukerkontoen din, lagrer og behandler vi data om hvilke turer du har opprettet under «Mine turer» samt hva du har lagret i din huskeliste. Hvis du som privatperson eller innholdspartner har publisert/publiserer offentlig innhold på UT.no lagrer vi hvilke turforslag, hytter og steder du har opprettet og når du sist gjorde endringer. Hvis du publiserer innhold på vegne av en innholdspartner (ei gruppe) lagrer vi også din tilknytning til denne gruppa.

Opplysningene benyttes kun for å håndtere og kommunisere med deg om din bruk av tjenesten.