Spørsmål og svar om nye UT.no

 • Er nye UT.no ferdig?
  Nei, dette er en første versjon av nye UT.no, der du vil oppleve feil og mangler. Tjenesten vil stadig bli forbedret og videreutviklet. Hvis du finner feil eller har forslag til forbedringer vil vi gjerne ha dine tilbakemeldinger! Bruk tilbakemeldingsknappen som du finner på UT.no eller send oss en e-post på post@ut.no

Om kart

 • Hvorfor mangler det masse detaljer i kartet?
  Kartlaget som heter «Oversiktskart» er et standard kartlag fra Mapbox, leverandøren av karttjenesten vi benytter på UT.no. Vi har lagt på norske stedsnavn fra Kartverket, hyttene, samt navn på turområder i dette kartlaget, men stier og annet innhold i kartlaget kommer fra OpenStreetMap. Kartlaget fungerer fint som oversiktskart, men mangler dessverre en del detaljer (veier, elver, vann) som er nyttig for turplanlegging. Det er derfor heller ikke egnet som kart å navigere etter når du er på tur. Vi vil etter hvert erstatte dette kartlaget med et som inneholder flere detaljer og data fra Kartverket.

  Vil du ha et annet kartlag? Du kan bytte mellom ulike kartlag nederst til høyre i kartet på UT.no Les mer om kartene på UT.no
 • Hvor har det blitt kartlaget «Papirkart»?
  I dag kan du velge mellom tre ulike kartlag på UT.no, men kartlaget som het «Papirkart» på den forrige versjonen av UT.no er foreløpig ikke på plass ennå. Dette kartlaget kommer!
 • Hvor har det blitt av avstandsmåleren?
  Avstandsmåleren du fant på UT.no tidligere kommer på plass igjen snart!

Om profil og pålogging

 • Må jeg opprette profil og logge meg på for å bruke UT.no?
  Nei, du trenger ikke opprette en brukerprofil og logge deg på for å bruke UT.no
 • Må jeg være medlem i DNT for å opprette en brukerprofil?
  Nei, alle kan opprette en brukerkonto. Det er helt gratis og du trenger ikke være medlem i DNT.

Om hytter, turforslag og ruter

 • Hva er forskjellen på turforslag og ruter/rutebeskrivelser?
  Turforslag er forslag til fine turer du kan gå der du bor eller i flotte turområder over hele landet. Her finner du beskrivelser av hva du kan se og oppleve under turen, hvordan du kommer deg til og fra, samt annen nyttig informasjon.

  Ruter/rutebeskrivelser er korte og telegramaktige beskrivelser av ei T-merket rute i DNTs hytte- og rutenett. Rutebeskrivelsene inneholder primært en beskrivelse av hvor ruta går.
 • Hvorfor er kartinntegningen på en del av rutene/rutebeskrivelsene mangelfulle?
  På enkelte ruter/rutebeskrivelser vil du oppleve at det er «hull» i kartinntegningen. Dette skyldes mangler i dataene våre og dataene som Kartverket forvalter i Nasjonal database for tur- og friluftsruter.
 • Hvor har det blitt av områdesiden?
  På den gamle versjonen av UT.no kunne du finne en oversikt over alle turområdene i Norge. Denne er ennå ikke på plass på nye UT.no, men den kommer!

Om artikler

 • Hvor har det blitt av alle de flotte artiklene på UT.no?
  I forbindelse med oppgraderingen av UT.no har vi dessverre ikke kunnet videreføre alle de flotte og inspirerende turtips-artiklene du tidligere fant på UT.no. Vi jobber for å få dette innholdet på plass igjen. I mellomtiden kan du finne mange gode tips og råd om friluftsliv på dnt.no

Annet

 • Kan jeg legge inn mine egne turer på UT.no?
  Tidligere kunne privatpersoner legge inn egne turer som ble synlige for alle på UT.no. Mange av disse turforslagene var dessverre mangelfulle eller ble laget for egen planlegging av sin egen tur, og hadde derfor liten nytteverdi for andre.

  Hvis du ønsker å planlegge eller sette sammen din egen tur, kan du bruke den nye tjenesten «Mine turer»
 • Hva skjer med UT-appen, blir den også videreutviklet?
  Ja, denne vil også bli videreutviklet. Enn så lenge fungerer den gamle appen som før.